100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
Pelaa

Mitä tarkoittaa aasialainen tasoitusveto vedonlyönnissä?

Aasialainen Tasoitusveto, vedonlyontisivustot.tv

Asian handicap viittaa vetoon, jossa pelin toiselle joukkueelle tai jollekin pelaajalle annetaan etulyöntiasema, eli toisinsanoen tasoitus pelin alussa.

Tasoitusvedoista on olemassa kaksi muotoa: Asian handicap eli suomennettuna aasialainen tasoitusveto, sekä eurooppalainen, 3-way handicap veto. Tällä sivulla kerromme mitä aasialainen tasoitusveto käytännössä tarkoittaa, sekä kerromme myös mitkä ovat tasoitusvetojen keskeisimmät erot.

Aasialainen tasoitusveto (asian handicap)

Aasilainen tasoitusveto on hyvin edistynyttä vedonlyöntiä eikä se välttämättä sovellu aloitteleville vedonlyöjille. Tätä vetoa käytetään hyvin monissa peleissä kahden kilpailevan joukkueen välisen epätasa-arvon tasoittamiseen.

Esimerkiksi arvostetussa FA Cupissa pieniä seuroja laitetaan joka kausi myös Valioliigan huippujoukkueita vastaan. Jos esimerkiksi Southampton kohtaa Newportin, ensimmäisen joukkueen kertoimet silloin olisivat selvästi pienemmät. Newportin todelliset mahdollisuudet voittaa olisivat puolestaan olemattomat.

Tämä siis tarkoittaa, että Southamptonin voitosta, tasapelistä tai tappiosta pelaaminen, eli niin sanottu 1X2-veto – ei ole erityisen houkuttelevaa. Aasialainen tasoitusveto tasaa kertoimia, sillä siinä lopputulosta tasoitetaan.

Asian Handicap tällöin tasoittaa molempien joukkueiden kertoimia ja nostaa molempien vetojen kertoimet lähemmäs 50 prosenttia.

Tämä saavutetaan laittamalla voittamiseen tai häviämiseen kallistuvalle joukkueelle ylimääräisiä maaleja tai valinnasta riippuen vähentämällä niitä lopullisesta maalimäärästä. Suurin ero siis on siinä, että voit myös voittaa panoksesi kokonaan takaisin, jos joukkue ei häviä tai jää tasoitustasi jälkeen.

Yksi tärkeimmistä syistä Aasian tasoitusvedon suosioon on se, että se tekee vedoista turvallisempia. Tämä johtuu siitä aidosta mahdollisuudesta tasapelille. Realistisia pelituloksia on siis olemassa kolme.

Aasialaiset linjat – vedonlyönti

Tasapelivedon lopullinen logiikka ja idea on siis melko simppeli: Asian handicap veto eliminoi mahdollisuuden tasapeliin lisäämällä jokaiselle joukkueelle yleensä vähintään puoli maalia.

Jos tasapeli on +0, tasatilanteessa, panos silloin palautetaan vedon lyöneelle henkilölle. Sama tapahtuu, jos joukkueen saama tasoitus on -1 ja ottelu päättyy yhden maalin eroon.

Tasoitus voi myös olla muodossa +0,25. Tässä tapauksessa panoksesta on +0 ja puolet +0,5. Tässä tapauksessa tasatilanteessa puolet vedosta palautetaan, mutta puolet häviää, mutta, jos joukkue voittaa ainakin maalilla, vedosta tietysti saa voitot täydellä kertoimella.

Tyypillisesti puolen maalin tasoitusrahat jaetaan niin, että molemmilla vedoilla on lähes 50 % todennäköisyys toteutua.

Esimerkki:

Kohde: 1×2 Dortmund – Tottenham

Pelivalinta: 2

Kerroin: 3,80

Asian handicap siis on hyvä tapa pelata eri altavastaajia vastaan. Esimerkissämme Tottenham kilpailee Dortmundia vastaan ​​ja saa 3,80 voittokertoimen. Harjaantuneena vedonlyöjänä saatat pitää kerrointa liian suurena, mutta samalla uskoa, että luultavasti häviäisit vedon.

Aasialaisella tasoituksella voit saada vierastasoituksen tällöin Tottenhamille ja näin vetosi osuu huomattavasti todennäköisemmin oikeaan, jolloin pääset hyödyntämään ylikerrointa.

Taulukon tulkitseminen

Aasialainen Tasoitusveto, vedonlyontisivustot.tv

Taulukosta näet ”Tasoitus” -otsikon alla joukkueelle annetut tasoitukset. Vasemmanpuoleisen joukkueen pisteistä erotetaan maaleja ja oikeanpuoleisen joukkueen pisteisiin lisätään maaleja.

-0,25 tasoitus merkitsee sitä, että puolet vedosta asetetaan arvoon 0 ja puolet -0,5 ratkaisulle. Tasoitus +1,25 tarkoittaa, että puolet panoksesta on asetettu arvoon +1 ja puolet +1,5-tasoituksen toteutumiseen.

”Joukkueen tulos” antaa “vedon tuloksen”. Kokonaisvoiton tai -häviön jälkeen voitto tai häviö, joka ylittää maalien määrän, johtaa silti kokonaisvoittoon tai -tappioon.

Tasoituksen tavoitteena ollessa tasapelin mahdollisuuden eliminoiminen, maalin menettäminen palauttaa vedolle laitetun panoksen vedonlyöjälle.

”1/2 voitto” merkitsee sitä, että puolet vedosta voitetaan asetetulla kertoimella ja pelaaja saa puolet panoksestaan takaisin.

”1/2 ″ tappio” tarkoittaa taas sitä, että pelaaja häviää puolet panoksestaan ja saa puolet takaisin.

Aasialainen tasoitusveto käytännössä

Aasialaiset tasoitusvedot näkevät yleensä vedonlyöntilistojen lisävedoista (Kuva 1). Vakiokertoimen 1×2-kertoimien vieressä olevan linkin napsauttaminen avaa lisäosat kohdan, joista tasoitusvedot löytyvät (Kuva 2).

Aasialainen Tasoitusveto, vedonlyontisivustot.tv

(Kuva 1)

Aasialainen Tasoitusveto, vedonlyontisivustot.tv

(Kuva 2)

Vedonlyöntikerroin -sivustoilla pystyy tutkimaan kaikkia tasoitusvetoja yhdelle ottelulle ja etsimään parhaat kertoimet haluamalleen vedolle (Kuva 3).

Aasialainen Tasoitusveto, vedonlyontisivustot.tv

(Kuva 3)

Eurooppalaiset tasoitusvedot: 3-way handicap

3-suuntainen tasoitus, ts. Eurooppalaiset tasoitusvedot eroavat aasialaisista siinä, että niissä tehdään täysi määrä maaleja. 3-way handicap ei siis sulje pois mahdollisuutta tasapelille toisin kuin Asian handicap veto.

Eurooppalaista tasoitusvetoa ei juuri nähdä Veikkauksen ulkopuolella, jossa se on lähes ainoa pelimuoto. Tästä niin sanotusta pitkäveto tasoituksesta on kuitenkin tullut suositumpi ulkomaisten vedonlyöntiyhtiöiden keskuudessa. Lukuiset vedonvälittäjät tarjoavatkin tänä päivänä kattavasti kohteita ​​myös kolmisuuntaisiin tasoitusvetoihin.

Eurooppalainen tasoitusveto käytännössä

Esimerkki: Lazio +1 – Roma (3-suuntainen tasoitus)

Kertoimet: 1: 1,50 – X: 3,70 – 2: 3,80

Laziossa – Roma -ottelussa Lazio saa +1 tasoituksen, kun taas Roma aloittaa ottelun maalitappiolla.

Peli voi ratketa kolmella eri tavalla: kotivoitolla, tasapelillä tai vierasvoitolla. Mikä tahansa tulos on mahdollinen ja voit lyödä vetoa mistä tahansa lopputuloksesta.

1) Lazio voittaa ottelun, jos ottelu päättyy tasapeliin tai kotivoittoon.

  1. x) Sen sijaan veto päättyy tasapeliin, jos Rooma voittaa yhdellä maalilla.

2) Kun lyöt vetoa Romasta, sen on voitettava kahdella maalilla voittaaksesi vedon.

Mitkä lajit sopivat parhaiten aasialaisiin tasoitusvetoihin?

Jalkapallo on suosittu peli aasialaisilla tasoitusvedoille, koska tasapeli on melko todennäköinen lopputulos. Monet vedonlyöjät haluavat siksi turvata vetonsa tämän lopputuloksen varalta.

Kriketin ja rugbyn tapaisissa peleissä tasapelin mahdollisuus on merkittävästi pienempi. Siksi Asian handicap ei ole yhtä yleinen veto näissä lajeissa.

Koripallon ja käsipallon kaltaisissa peleissä, tasoitusvedot ovat kuitenkin yleisimpiä, sillä niissä kokonaispisteet voivat kasvaa hyvinkin suuriksi.

UKK. Usein kysytyt kysymykset