100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
Pelaa

Parhaat eSports vedonlyöntisivustot Suomessa

eSports on kasvava urheilulaji, joka kiinnostaa myös vedonlyöjiä. Tietokonepelien ympärille rakennettu kisamuoto saa parhaat pelaajat eri puolilta maailmaa kokoontumaan ottamaan toisistaan mittaa esimerkiksi erilaisissa räiskintäpeleissä. Suomalaisiakin alanhuippuja on, kuten esimerkiksi Aleksi "Aleksib" Virolainen, joka on menestynyt lukuisissa turnauksissa. Kasvava laji tarjoaa monipuolisia ja jännittäviä mahdollisuuksia myös vedonlyöjille.

Lista parhaista eSports vedonlyöntisivustoista

Sijoitus Vedonlyöntisivusto Rating Bonus Lunasta bonus
1
4.8/5
Bonus: Tervetulobonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
2
4.5/5
150 % Tervetulobonus jopa 100 € asti
PelaaLue arvostelu
3
4.8/5
Bonus: Tervetuliaisbonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
4
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonuksen aina 100 € asti tai 25 euron ilmaisvedon
PelaaLue arvostelu
5
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
6
4.5/5
Bonus: 100 % Tervetuliaisbonuksen aina 100€ asti
PelaaLue arvostelu
7
4.5/5
Bonus: 100 % bonus 600 € saakka
PelaaLue arvostelu
8
4.5/5
Bonus: 100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
9
4.5/5
Bonus: 100 % talletusbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
10
4.8/5
Bonus: 100% tervetulobonus jopa 200 euroon asti
PelaaLue arvostelu
Lataa lisää

E-urheilun matka ammattiurheiluksi

eSports tai e-urheilu on jakanut paljon ihmisten mielipiteitä siinä, pitäisikö laji laskea urheilulajiksi vai ei. Joidenkin mielestä tietokoneella istumista ja pelaamista ei pitäisi laskea urheiluksi, mutta laji on kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa monella tavalla jo yhtenä urheilulajina, vaikkei sitä vielä Olympialaisista löydykään.

Ensimmäiset eSports-viritykset järjestettiin jo 1970-luvulla Yhdysvalloissa opiskelijoiden toimesta. 1990-luvulle tultaessa internetin yleistyminen mahdollisti pelaajien välisen kilpailun globaalissa mittakaavassa ja ensimmäisiä suuria e-urheiluturnauksia alettiin järjestämään. Piti kuitenkin tulla 2000-luvulle, että lajista alkoi tulla ammattimaisempi. Lajin suosiota kasvatti valtavasti lopulta striimausteknologia, kun kisoja pystyttiin alkaa seuraamaan netin kautta livenä. Yleisön myötä 2010-luvulla mukaan astui myös sponsorit ja lajin ympärille kasvoi merkittävä liiketoiminta.

eSportsiin sisään pääseminen neljässä vaiheessa

eSportsiin mukaan pääseminen voi tuntua aluksi hieman hankalalta, koska kyseessä on uusi laji, eikä lajia paljoakaan esitellä valtamediassa. Varsinkin, jos tietokonepelit eivät ole itselle tuttuja, voi laji tuntua aluksi vieraalta, vaikka se kiinnostaisikin. Seuraavilla vinkeillä kaikki aloittelijatkin pääsevät lajiin sisään:

 • Valitse mielenkiintoisimmat pelit
  vaihe 1

  Tutustu erilaisiin eSportsin peleihin, joita löytyy laidasta laitaan. Suosittuja pelejä ovat esimerkiksi Dota 2, League of Legends ja Counter-Strike ja niiden seuraaminen tarjoaa erilaisia kokemuksia. Jokaisella pelillä on myös omat erikoistuneet pelaajansa ja tiiminsä.

 • Katso turnauslähetyksiä
  vaihe 2

  Kun olet valinnut omat suosikkipelisi, voit alkaa seuraamaan pelin turnauksia eri puolelta maailmaa. Monet isot turnaukset ovat nähtävissä ilmaiseksi netissä. Varsinkin Twitchin kautta lähetetään usein huipputurnauksia eri puolilta maailmaa ammattitaitoisesti.

 • Tutustu pelaajiin ja tiimeihin
  vaihe 3

  eSports antaa paljon enemmän, jos olet perillä edes jonkin verran parhaista pelaajista ja parhaista tiimeistä. Tuntemalla parhaat tiimit saat lajin seuraamisesta paljon enemmän ja opit myös ymmärtämään urheilua paremmin. Pelaajista ja tiimeistä löytyy paljon tietoa netistä ja sosiaalisesta mediasta ja myös suomalaisia pelaajia löytyy huipputiimeistä.v

 • Vieraile kisoissa
  vaihe 4

  Jos mahdollista, käy vierailemassa e-urheilutapahtumissa. Myös Suomessa järjestetään usein pienempiä kisoja, ja harvakseltaan suurempia turnauksia. Paikan päällä voit aistia lajin ympärillä olevaa hypeä vielä autenttisemmin. Tapahtuman kokeminen paikan päällä voi vahvistaa kiinnostustasi e-urheiluun ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen verrattuna pelkästään netissä seuraamiseen.

Mistä eSportsissa voi lyödä vetoa?

eSportsista on kasvanut nopeassa ajassa suosittu vedonlyöntilaji. Lajin suosiota voi verrata esimerkiksi hiihdon vedonlyöntiin. Käytännössä e urheilu vedonlyönti on mahdollista kaikilla parhailla vedonlyöntisivustoilla, mutta vain hyvin harvoilla sivustoilla pääsee lyömään vetoa hiihdosta.

Turnauksen voittaja

Yksi yleisimmistä ja suosituimmista vedoista on lyödä vetoa koko turnauksen voittavasta tiimistä. Vedonlyöjät voivat arvioida joukkueiden vahvuuksia, strategioita ja aiempaa suorituskykyä ja menestystä ennakoidakseen, mikä tiimi kruunataan mestariksi.

Yksittäisen ottelun voittaja

Vedonlyönti ei rajoitu vain turnauksen lopulliseen voittajaan, vaikka suurin huomio ja palkintorahat pyörivätkin sen ympärillä. Yksittäisten otteluiden voittajista vedon asettaminen on niin ikään suosittua, sillä se tarjoaa jatkuvia mahdollisuuksia vedonlyöntiin koko turnauksen ajan. Näin pienempiä vetoja voi asettaa turnausta katsoessaan vaikka koko turnauksen ajan.

Erikoisvedot

E-urheilussa voi lyödä vetoa myös pelin sisäisistä tapahtumista, kuten ensimmäisestä verestä (first blood), ensimmäisestä tornin tuhoamisesta tai ensimmäisestä lohikäärmeen kaadosta. Kussakin pelissä on omia erikoisominaisuuksia, joista voi myös laittaa vedon sisään. Varsinkin, jos lajia ja tiimejä tuntee paremminkin, erikoisvedot voivat tarjota hyviä mahdollisuuksia veikkaamiseen.

Kokonaiskartat ja kierrokset

Counter Strikessä ja joissakin muissa peleissä vedonlyöjät voivat asettaa vetoja myös kokonaiskarttojen tai kierrosten määrästä ottelussa. Tämä on suosittu vedonlyöntimuoto, jossa ennustaen kuinka pitkä ja tasainen kamppailu tulee olemaan.

eSports vedonlyönti vs. perinteinen urheiluvedonlyönti: Keskeiset erot

eSports vedonlyönti muistuttaa monella tavalla perinteistä urheiluvedonlyöntiä. Vedonlyöjä voi valita kohteensa itse, vertailla kertoimia ja asettaa vetonsa sisään haluamallaan panoksella. Mutta joitakin keskeisiä erojakin on:

Kriteeri

eSports vedonlyönti

Muu urheiluvedonlyönti

Ennustettavuus

Usein vaikeampaa ennustaa johtuen alan nuoruudesta, pelipäivityksistä ja tiimivaihdoksista.

Yleensä ennustettavampaa johtuen lajien pidemmästä historiasta ja suuremmista eroista urheilijoiden voimasuhteissa.

Käytettävissä oleva tietomäärä

Rajoitetumpi, koska ala on nuorempi ja jatkuvassa muutoksessa.

Laajempi tietomäärä saatavilla, mukaan lukien kaikenlaiset tilastot, joukkueiden keskinäinen pelihistoria ja pelaajien kunto.

Kisojen määrä

Kisoja järjestetään nykyisin tiheään. Nykyisin suuria turnauksia voi olla jopa samanaikaisesti käynnissä eri puolilla maailmaa.

Kisojen määrä vaihtelee lajin mukaan, mutta monessa lajissa on pitkä kisakausi ja sen jälkeen kuukausien tauko.

Kohteiden määrä

Veikkaus eSports turnauksissa sisältää monipuolisia kohteita, kuten pelikohtaisia tapahtumia ja otteluiden erikoisvetoja.

Valtavasti kohteita liittyen lopputulokseen, pistemääriin ja yksittäisten pelaajien suorituksiin.

Suurimmat eSports-turnaukset

eSports kisat järjestetään tyypillisesti turnausmuodossa ja turnaukset voivat kestää montakin päivää. Tänä aikana tiimit taistelevat toisiaan vastaan ja turnaus päättyy tyypillisesti finaaliin. Turnauksen voittajat voivat napata valtavia palkintorahoja ja normaalisti myös muille hyvin menestyneille on tarjolla tuntuvia rahapalkintoja.

Counter-Strike 2 Majors

Counter-Striken pelaajat ovat siirtymässä uuteen peliversioon (2) ja Counter-Strike 2 Major -turnauksia on alettu lisäämään kisaohjelmaan. Counter-Strike on yksi arvostetuimmista peleistä eSports maailmassa. Kisoja järjestetään useita kertoja vuodessa, ja niissä kilpailevat huippujoukkueet suurista palkintorahoista ja maineesta.

League of Legends World Championship

League of Legends World Championship on vuosittainen League of Legends - turnaus, jonka järjestää Riot Games. Turnauksessa saman katon alle kokoontuu yhteen kaikki maailman parhaat joukkueet taistelemaan maailmanmestaruudesta. Turnaus on tunnettu valtavasta katsojamäärästään varsinkin netissä sekä näyttävästä avajaisseremoniastaan.

The International (Dota 2)

The International -turnaus järjestetään vuosittain suositun Dota 2 -pelin ympärillä. Valve Corporationin järjestämä turnaus on tunnettu valtavasta palkintopotista, mikä tietenkin pitää huolen, että paikan päällä on myös kaikki parhaat pelaajat. Kyseessä on tärkein turnaus, joka pidetään suositussa Dota 2 -pelissä paremmuudesta taistellen.

Assembly (Suomi)

Nostetaan esiin myös merkittävin eSports-turnaus Suomen maaperällä. Assembly on Suomen suurin LAN-tapahtuma, joka järjestetään Helsingissä kesällä ja talvella. Vaikka tapahtuma ei ole pelkästään e-urheilulle omistettu, se sisältää useita eSports-turnauksia esimerkiksi Counter Strikessä ja StarCraftissa.

Top 5 parhaat eSports vedonvälittäjät käytettävissä Suomessa

Vaikka monet sivustot tarjoavatkin mahdollisuuden veikata eSportsissa, on osa sivustoista huomattavasti muita parempia. Seuraavassa on viisi parasta vedonvälittäjää suomalaisille veikkaajille:

Powbet

Powbet Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

Powbet on erinomainen valinta, jos eSport vedonlyönti kiinnostaa. Vetoa pääsee lyömään esimerkiksi seuraavissa peleissä; Counter-Strike, Warcraft 3, Dota 2, Valorant, Overwatch, Kings of glory ja Mobile legends. Turnauksia on mukana paljon, joten käytännössä aina jotain mielenkiintoista veikattavaa.

Powbet Suomessa Arvostelu

🌐 Osoite

Powbet

🎁 Tervetuliaisbonus

Jopa 200 €

🎮 Suositut pelit

Kymmeniä urheilulajeja, eSports ja kasinopelit

🏢 Pelinkehittäjät

Pragmatic, Netent, Playtech, Quickspin, Red Tiger, jne.

💳 Maksutavat

Visa, Mastercard, Paysafecard, tilisiirto, Neteller, Skrill, Siru Mobile, jne.

💰 Minimitalletus

20 €

📞 Asiakaspalvelu

Chat, sähköposti

Plussat
 • jopa 200 € talletusbonus vedonlyöntiin;
 • valtavasti turnauksia suosituista peleistä;
 • paljon maksutapoja, mukaan lukien kryptovaluutat.
Miinukset
 • voitot eivät ole verovapaat.

 

 

Betinia

Betinia

Betinia on turvallinen vedonlyöntisivusto, joka ei pelkää tehdä asioita myöskään eri tavalla. Näyttävällä sivustolla pääsee lyömään vetoa monipuolisista eSports-kohteista ja mukana on tunnetut pelit Counter-Strikestä Overwatchiin.

Betinia Suomessa Arvostelu

🌐 Osoite

Betinia

🎁 Tervetuliaisbonus

Jopa 200 €

🎮 Suositut pelit

Warcraft 3, Dota 2, Rocket League, Kings of glory, Counter-Strike, Overwatch, Starcraft 2

🏢 Pelinkehittäjät

Novomatic, Games Global, Relax Gaming, Pragmatic Play, NetEnt, Yggdrasil Gaming, BF Games, Wazdan, Tom Horn Gaming, jne.

💳 Maksutavat

Tilisiirto (Zimpler), Mastercard, Skrill, Paysafecard, Siru Mobile, Neteller, jne.

💰 Minimitalletus

20 €

📞 Asiakaspalvelu

Chat, sähköposti

Plussat
 • avokätinen ensitalletusbonus;
 • valtavasti tunnettujen pelien eSports-turnauksia;
 • pikaliittyminen omilla pankkitunnuksilla.
Miinukset
 • joissakin bonuksissa tiukat ehdot.

 

 

Light Casino

Light vedonlyöntipaikassa myös livevetoja

Light Casino tarjoaa paljon kohteita eSports-vedonlyöntiin eri puolilta maailmaa. Suosituista peleistä on tarjolla paljon eri turnauksia ja kohteita, eikä kertoimissakaan ole valittamisen sijaa.

Light Casino Suomessa Arvostelu

🌐 Osoite

Light Casino

🎁 Tervetuliaisbonus

Jopa 200 €

🎮 Suositut pelit

Warcraft 3, Counter-Strike, Overwatch, Dota 2, League of legends, Rainbow six, Rocket League

🏢 Pelinkehittäjät

Novomatic, Games Global, Relax Gaming, Pragmatic Play, NetEnt, Yggdrasil Gaming, BF Games, Wazdan, Tom Horn Gaming, jne.

💳 Maksutavat

Visa, Mastercard, tilisiirto, Skrill, Neteller, Siru Mobile, Paysafecard, MiFinity, jne.

💰 Minimitalletus

10 €

📞 Asiakaspalvelu

Chat, sähköposti

Plussat
 • pikaliittyminen omilla pankkitunnuksilla;
 • 200 € tervetulobonus vedonlyöntiin;
 • verovapaat voitot.
Miinukset
 • valkoinen käyttöliittymä voi jakaa mielipiteitä.

 

 

22Bet

22Bet Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

22Bet on yksi varteenotettava vaihtoehto haettaessa hyvää sivustoa eSports vedonlyöntiin. Tarjolla on varsinkin kohteita League of legends-, Dota 2- ja CS 2 -peleihin. Turvallinen sivusto on ehtinyt toimia jo seitsemän vuoden ajan. Vedonlyönnistä löytyy eSportsin lisäksi paljon muutakin urheilua.

22Bet Suomessa Arvostelu

🌐 Osoite

22Bet

🎁 Tervetuliaisbonus

Jopa 122 €

🎮 Suositut pelit

Dota 2, CS 2, League of legends

💳 Maksutavat

Visa, Mastercard, tilisiirto, Paysafecard, Skrill, Neteller, Bitcoin, Dogecoin, jne.

💰 Minimitalletus

1 €

📞 Asiakaspalvelu

Chat, sähköposti

Plussat
 • rahansiirrot onnistuu myös kryptovaluutoilla;
 • persoonallinen sivusto erottuu muista;
 • houkuttelevan korkeita kertoimia.
Miinukset
 • voitot eivät ole verovapaat.

 

 

Boomerang-bet

Boomerang-bet Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

E-urheilun vedonlyöntiin voidaan suositella myös Boomerang betiä. Sivustolla on tarjolla paljon kohteita eri puolilta maailmaa ja myös kertoimet ovat kilpailukykyiset. Uusille vedonlyöjille on tarjolla myös valtava.

Boomerang-bet Suomessa Arvostelu

🌐 Osoite

Boomerang-bet

🎁 Tervetuliaisbonus

Jopa 500 €

🎮 Suositut pelit

Dota 2, CS 2, League of legends, King of glory, Starcraft 2, Warcraft 3, Rocket league

💳 Maksutavat

Visa, Mastercard, tilisiirto, Paysafecard, Skrill, Neteller, Bitcoin, Dogecoin, Klarna, jne.

💰 Minimitalletus

20 €

📞 Asiakaspalvelu

Chat, sähköposti

Plussat
 • valtava tervetuliaisbonus vedonlyöntiin;
 • paljon turnauksia ja kohteita;
 • hyvät kertoimet.
Miinukset
 • ei suomenkielistä asiakaspalvelua.

 

Miten me arvioimme eSports vedonvälittäjät

eSports on suosittu vedonlyöntilaji nykyisin ja monet sivustot tarjoavat mahdollisuuden siihen. Osa sivustoista on toisia parempia ja siksi halusimmekin suositella muutamia parhaita sivustoja e-urheilun vedonlyöntiin. Sivustoja arvioidessa kiinnitämme huomiota varsinkin vedonvälittäjän luotettavuuteen, eSports-kohteiden määrään ja tarjolla oleviin bonuspaketteihin.

Sivuston luotettavuus

Vedonlyönti on aina syytä tehdä vain turvallisilla ja luotettavilla sivustoilla, joilla on myös hyvä maine pelaajien keskuudessa. Luotettavat sivustot tarjoavat turvalliset maksutavat ja turvallisen sivuston vedonlyönnille ja omien tietojen luovuttamiselle.

eSports-kohteiden monipuolisuus

Parhaat vedonvälittäjät tarjoavat valtavasti kohteita eSportsiin, kun heikommat sivustot tarjoavat vain joitakin. Haluamme siis suositella sellaisia sivustoja, jotka tarjoavat paljon turnauksia ja kohteita eri puolilta maailmaa, jotta pelaajilla on varmasti varaa mistä valita.

Bonuspaketit

Bonukset tarkoittavat usein käytännössä ilmaista pelirahaa, joten kyseessä on valtava apu veikkaajille. Siksi haluamme aina tarjota myös sivustoja, joilla on tarjolla bonuksia varsinkin uusille pelaajille, mutta myös uskollisille pelaajille.

Hyödylliset vinkit ja trendit uusille eSports-vedonlyöjille

Uusille eSports-vedonlyöjille on tärkeää kehittää omia taitoja, jotka maksimoivat voitonmahdollisuudet. Tutustu ensinnäkin perusteellisesti peleihin, joista aiot lyödä vetoa, sekä joukkueisiin ja pelaajiin. Tämä tieto on arvokasta, kun arvioit otteluiden potentiaalisia lopputuloksia. Seuraa alaa muutoinkin aktiivisesti, mukaan lukien joukkueiden viimeaikaiset suoritukset ja pelaajamuutokset, jotka antavat kuvaa mitä tulevan pitää.

Yksi hyvä vinkki on myös pelata live-vedonlyöntiä, joka voi tarjota houkuttelevia kertoimia pelitilanteiden muuttuessa. Usein houkuttelevimmat ”ylikertoimet” on mahdollista löytää juuri live-vedonlyönnistä. Voit siis seurata live-striimiä turnauksesta, tehdä huomioita voimasuhteista ja laittaa vedon sisään kesken turnauksen.

Suositellut maksutavat eSports-vedonlyöntiin

UKK. Usein Kysytyt Kysymykset