100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
Pelaa

Parhaat ampumahiihto vedonlyöntisivustot Suomessa

Ampumahiihto on monissa keski-Euroopan maissa perinteistä hiihtoa suositumpi laji. Suomessakin lajista tuli suuri Kaisa Mäkäräisen loistavan menestyksen myötä. Ampumahiihto vedonlyönti on kasvanut lajin suosion kasvaessa ja penkkiurheilijoille onkin tarjolla monenlaisia vedonlyöntikohteita tähän jännittävään talviurheilumuotoon. Monet ampumahiihto vedonlyöntisivustot tarjoavat myös huomattavan korkeita kertoimia tähän lajiin, jossa ampumisen takia tuloslistat sisältävät usein yllätyksiä.

Lista parhaista ampumahiihto vedonlyöntisivustoista

Sijoitus Vedonlyöntisivusto Rating Bonus Lunasta bonus
1
4.8/5
Bonus: Tervetulobonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
2
4.5/5
150 % Tervetulobonus jopa 100 € asti
PelaaLue arvostelu
3
4.8/5
Bonus: Tervetuliaisbonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
4
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonuksen aina 100 € asti tai 25 euron ilmaisvedon
PelaaLue arvostelu
5
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
6
4.5/5
Bonus: 100 % Tervetuliaisbonuksen aina 100€ asti
PelaaLue arvostelu
7
4.5/5
Bonus: 100 % bonus 600 € saakka
PelaaLue arvostelu
8
4.5/5
Bonus: 100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
9
4.5/5
Bonus: 100 % talletusbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
10
4.8/5
Bonus: 100% tervetulobonus jopa 200 euroon asti
PelaaLue arvostelu
Lataa lisää

Ampumahiihto, uniikki yhdistelmä hiihtoa ja ampumista

Ampumahiihto on talviurheilulaji, jossa yhdistyvät maastohiihto ja ammunta. Lajissa kilpailijat hiihtävät määritellyn, mikä usein tarkoittaa saman reitin kiertämistä useaan kertaan. Reitin varrella kilpailijat myös pysähtyvät ampumaan tauluihin useassa eri pisteessä sekä makuultaan että seisaaltaan.

Virheet ammunnassa johtavat aikasakkoihin tai lisämatkaan, joten osuminen on tärkeää menestyksen kannalta. Ampumahiihdon juuret ulottuvat sotilaiden koulutukseen Skandinaviassa, ja nykyinen muotonsa laji sai 1900-luvun alkupuolella. Ampumahiihto on erityisen suosittua Euroopassa (varsinkin keski-Euroopassa), ja se on ollut olympialaji vuodesta 1960.

Laij sai alkunsa

1900-luvun alussa

Tärkein kilpailuliitto

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto (IBU)

Menestyneimmät urheilijat

Martin Fourcade (Ranska), Ole Einar Bjørndalen (Norja)

Suosituinta

Norjassa, Saksassa, Venäjällä

Huomionarvoiset aktiiviset kilpailijat

Johannes Thingnes Bø, Justine Braisaz-Bouchet

Ampumahiihto vaatii ampumataitoa, kestävyyttä ja strategista ajattelua, mikä tekee siitä vaativan ja kiehtovan urheilulajin sekä urheilijoille että katsojille.

Yleisimmät kilpailuformaatit

Ampumahiihdossa on tarjolla useita erilaisia kisamuotoja, jotka tarjoavat kilpailijoille erilaisia haasteita ja katsojille paljon jännitystä. Sekä miehille että naisille kilpailumuodot ovat samat, mutta matkat ovat miehillä pidempiä. Alapuolella on esitelty erilaiset kilpailumuodot, joita myös ampumahiihto TV lähetykset näyttävät.

Yhteislähtö

Yhteislähtö kokoaa yhteen 30 parasta kisaajaa, jotka starttaavat kisaan samalla starttipistoolin laukauksella. Matka on naisilla 12,5 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä. Ampumaan pysähdytään yhteensä neljä kertaa. Yhteislähtö on formaatti, jossa erot pysyvät normaalisti pieninä aluksi ja kisaajat voivat jatkuvasti tarkkailla asemiaan. Katsojien on myös helppo seurata kisan edistymistä.

Sprintti

Sprintti on ampumahiihdon nopein ja sähäkkä kilpailumuoto, jossa mennään täysillä alusta loppuun. Naiset hiihtävät 7,5 kilometrin matkan ja miehet 10 kilometrin matkan. Kilpailu sisältää vain kaksi ampumapaikkaa: yhden makuu- ja yhden pystyammunnan. Jokainen ohi ammuttu laukaus johtaa aikasakkoon, jotka voivat olla kohtalokkaita menestyksen kannalta.

Takaa-ajo

Takaa-ajo alkaa sprinttikilpailun tulosten perusteella. Kisaajat lähtevät matkaan siis sprintin aikaerojen mukaisesti. Matka on naisilla 10 kilometriä ja miehillä 12,5 kilometriä, ja ampumaan molemmat sukupuolet pysähtyvät neljä kertaa. Takaa-ajossa virheet eivät tarkoita aikasakkoa, vaan hiihtäjien on hiihdettävä rangaistuskierros.

Viesti

Viesti on joukkuekilpailu, jossa neljän hengen joukkueet kilpailevat. Naiset hiihtävät 6 kilometrin ja miehet 7,5 kilometrin osuudet. Jokainen pysähtyy ampumaan 2 kertaa ja jokainen voi käyttää ennen rangaistuskierrokselle joutumista myös vara-ammuksia, jos laukaukset menevät ohi.

Yhdistelmäkisa

Yhdistelmäkilpailu on kisaajille rankka koettelemus. Naiset hiihtävät 15 kilometriä ja miehet 20 kilometriä. Ampumaan pysähdytään 4 kertaa ja virheampuminen tarkoittaa minuutin aikasakkoa.

Ampumahiihtoon tutustuminen 4 askeleessa

Vaikka Suomi onkin hiihtokansaa, ampuhiihto on jäänyt monille vielä melko tuntemattomaksi lajiksi. Seuraavia ohjeita noudattaen kuka tahansa voi kuitenkin päästä helposti mukaan tähän mielenkiintoiseen lajiin:

 • Tutustu sääntöihin
  vaihe 1

  Ampumahiihdon monipuolisuus johtuu sen ainutlaatuisesta yhdistelmästä hiihtoa ja ammuntaa. Ymmärtääksesi lajia syvällisemmin, aloita sääntöihin, kilpailumuotoihin ja pistejärjestelmään tutustumalla. Tämä antaa hyvän pohjan lajin seuraamiselle.

 • Seuraa kilpailuja
  vaihe 2

  Ampumahiihto live lähetysten seuraaminen TV:stä tai internetistä auttaa ymmärtämään lajia ja siihen liittyviä tekijöitä. Kansainväliset kilpailut, kuten maailmancup ja olympialaiset, tarjoavat mahdollisuuden nähdä maailman parhaat kisaajat tositoimissa.

 • Urheilijoiden tunteminen
  vaihe 3

  Tutustu huippuampumahiihtäjiin, heidän uraansa ja saavutuksiinsa. Tämä sisältää sekä legendat että nousevat tähdet. Urheilijoiden tunteminen lisää kiinnostusta entisestään ja auttaa myös vedonlyönnissä.

 • Osallistu keskusteluun
  vaihe 4

  Liity ampumahiihtoyhteisöihin sosiaalisessa mediassa tai nettifoorumeilla. Siellä voit jakaa ajatuksiasi, oppia muiden näkemyksiä ja kuulla uusimmat uutiset ja juorut. Näin voit saada vinkkejä esimerkiksi missä kisoja voi katsoa ja mitä kannattaa huomioida vedonlyönnissä.

Mitä vedonlyöntiä ampumahiihto tarjoaa?

Ampumahiihto on jännittävä laji myös vedonlyöjälle. Kaikki ei ole kiinni vain hiihtokunnosta, sillä ammusten osuminen tauluun tuo ison muuttujan jokaiseen kisaan, eikä voittajakolmikkoa voida tietää vielä ensimmäisten hiihtokilometrien jälkeen.

Voittajaveto

Voittajaveto on suoraviivaisin vedonlyöntimuoto, jossa lyödään vetoa siitä, kuka kisaaja voittaa kilpailun. Koska ampumahiihto on arvaamaton laji, jossa ammunta ja sääolosuhteet vaikuttavat lopputulokseen, voittajavetojen kertoimet voivat olla houkuttelevat. Ammunta muuttaa tuloksia nopeasti, mikä vedonlyöjien on hyvä ottaa huomioon hiihtoon verrattuna.

Sijoitusvedot: Sijoitusvedot

Veikkaus ampumahiihto kisoissa sisältää myös sijoitusvedot. Vedonlyöjä veikkaa, sijoittuuko tietty urheilija esimerkiksi kolmen parhaan joukkoon. Tämä veto on suosittu vaihtoehto, koska se tarjoaa lisäjännitystä ja on anteeksiantavampi kuin voittajaveto. Sijoitusvedot sopivat erityisesti tilanteisiin, joissa kilpailu on tiukka ja monella urheilijalla on mahdollisuus pärjätä hyvin.

Pistevedot

Pistevedoissa keskitytään urheilijan kokonaispisteisiin kauden tai kilpailun päätteeksi. Vedonlyöjä ennustaa, ylittääkö vai alittaako urheilija ennalta määritetyn pistemäärän. Pistevedot vaativat hyvää lajintuntemusta ja kykyä arvioida urheilijoiden suorituskykyä pitkällä aikavälillä, minkä vuoksi tämä ei ole aloittelijoille paras mahdollinen vedonlyöntityyppi.

Erikoisvedot

Vedonlyöjille on tarjolla myös muita mielenkiintoisia vetoja. Erikoisvedot voivat liittyä tiettyihin tapahtumiin kilpailun aikana, kuten ensimmäisen ampumakierroksen osumatarkkuuteen tai nopeimpaan kierrosaikaan. Näissä vedoissa vedonlyöjän on tunnettava urheilijoiden vahvuudet ja heikkoudet ja mielellään tuntea myös heidän aiempaa menestystänsä vastaavissa tilanteissa.

Suurimmat ampumahiihtoturnaukset

Ampuhiihto on talviurheilulaji, joten kaikki suurimmat kisat järjestetään talvisin, normaalisti marraskuun-maaliskuun aikana. Alapuolella esiteltynä kaikista suurimmat kisat, jotka ovat hekumallista aikaa myös ampumahiihdon vedonlyöjille.

Maailmancup

Ampumahiihdon maailmancup on joka talvinen kilpailusarja, joka koostuu useista osakilpailuista eri puolilla maailmaa. Kausi alkaa yleensä marraskuussa ja päättyy maaliskuussa, käsittäen kilpailuja kaikissa eri formaateissa, jotka ylempänä esiteltiin. Maailmancup tarjoaa jatkuvaa jännitystä sekä urheilijoille että faneille, ja jokainen kisaaja haluaa kuitata maailmancupin kokonaispisteiden mestaruuden kauden päätteeksi.

Olympialaiset

Olympialaiset ovat ampumahiihtäjien unelma ja usein myös uran huippukohta. Olympialaiset järjestetään neljän vuoden välein, ja ne kokoavat yhteen myös kaikki maailman parhaat ampumahiihtäjät. Kilpailuja on useita eri formaatteja, ja erityistä huomiota saa viestikisat. Olympiavoittajat muistetaan aina ja he menestys tarkoittaa myös suuria sponsorisopimuksia.

MM-kisat

Ampumahiihdon MM-kisat pidetään vuosittain (olympiavuotta lukuun ottamatta) ja ne ovat olympialaisten rinnalla tärkeä kisatapahtuma. Kilpailut kestävät noin kaksi viikkoa, ja niihin sisältyy useita eri lajeja sekä miehille että naisille. Monet ampumahiihtäjät optimoivat kisakuntonsa talven MM-kisoihin, jolloin tarjolla on kultaa ja kunniaa.

Top 3 ampumahiihto vedonvälittäjät saatavilla Suomessa

Ampumahiihto on moniin muihin lajeihin verrattuna harvinaisempi laji ja tämän vuoksi monet vedonlyöntisivustot eivät tarjoa kohteita tähän lajiin. Onneksi löytyy kuitenkin myös niitä sivustoja, joissa vetoa tämän lajin ympärillä pääsee tekemään. Seuraavassa niistä kolme parasta.

20Bet

20Bet Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

20bet on suomalaisille ampumahiihdon vedonlyönnin ystäville viisas valinta. Sivusto tarjoaa lajiin paljon kohteita esimerkiksi jokaisen maailmancupin osakilpailun aikaan. Kertoimet ovat myös varsin houkuttelevat ja yllättävät varmasti positiivisesti monet suomalaiset, jotka ovat tottuneet pienempiin kertoimiin. Sivusto palvelee myös chatissa 24/7.

20betin käyttöliittymä on suunniteltu intuitiiviseksi ja helppokäyttöiseksi, mikä tekee vedonlyönnistä sujuvaa ja miellyttävää. Lisäksi tarjolla on erilaisia bonuksia ja kampanjoita, jotka lisäävät vedonlyöntikokemuksen arvoa.

Plussat
 • paljon ampumahiihdon kohteita;
 • paljon maksutapoja, myös kryptovaluutat;
 • kilpailukykyiset kertoimet.
Miinukset
 • voitot eivät ole verovapaat.

 

 

22Bet

22Bet Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

22bet on toinen erinomainen vaihtoehto lyödä vetoa ampumahiihdon tuloksista maailmancupissa, olympialaisissa ja MM-kisoissa. Kohteita on tarjolla kiitettävän paljon, eikä kertoimissa olekaan moitittavaa. Sivusto tarjoaa myös live-vedonlyönnin, joten kisaajien menestyksestä voi lyödä vetoa kesken kisan. Tämä voi olla kätevä vaihtoehto esimerkiksi ensimmäisen ammunnan jälkeen, kun näkee miten hyvin kisaajan ammunta näyttäisi kisapäivänä sujuvan. Uusille pelaajille on tarjolla 122 € ensitalletusbonus.

Plussat
 • paljon ampumahiihdon kohteita;
 • kätevä mobiilisovellus;
 • VIP-ohjelma paljon veikkaaville.
Miinukset
 • hieman sekava käyttöliittymä ennen kuin siihen tottuu.

 

 

Casino Winbig

Casino Winbig Sport Betting, vedonlyontisivustot.tv

Casino Winbig tarjoaa niin ikään kohteita ampumahiihtoon ja laji löytyy sivustolla Talviurheilu-linkin takaa. Sivustolla voi kokeilla onneaan esimerkiksi voittajavedossa sekä siinä, paljonko on voittomarginaali. Esimerkiksi heikoimmin menestyneille kisaajille on voittajavedossa tarjolla kertoimeksi jopa yli 500, mikä on paljon, kun huomioon otetaan ammuntojen suomat yllätykset.

Casino Winbig toimii Maltan pelilisenssillä, joten suomalaiset veikkaajat saavat voittonsa aina verovapaasti. Vedonlyöntisivusto palvelee asiakkaitaan chatissa myös 24/7 ja suomalaisille veikkaajille on tarjolla oma kieliversio. Uudet pelaajat saavat 100 % talletusbonuksen 100 € asti.

Plussat
 • verovapaat voitot;
 • houkuttelevat kertoimet;
 • rekisteröityvä pelaaja saa 100 € talletusbonuksen.
Miinukset
 • talviurheilu on melko pienessä roolissa sivuston muuten valtavassa tarjonnassa.

 

Onko ampumahiihto hyvä laji vedonlyöntiin?

Ampumahiihto on erinomainen laji vedonlyöntiin sen arvaamattomuuden ja jännittävien kisojen ansiosta. Lajin monipuoliset kilpailumuodot ja tiukat kisat tarjoavat jännittäviä vedonlyöntimahdollisuuksia. Ampumahiihdossa pienetkin yksityiskohdat, kuten urheilijoiden päivän kunto, suksien luistaminen ja päivän ampumakunto, voivat vaikuttaa tuloksiin merkittävästi, mikä tekee tulosten ennustamisesta haastavaa mutta samalla kiehtovaa. Myös suomalaisia on mukana kisaamassa, mikä tuo suomalaisille vedonlyöjille lisää jännitettävää (vaikkakaan Suomen ampumahiihto ei pääse enää nauttimaan Kaisa Mäkäräisen menestyksestä).

Plussat
 • monipuoliset vedonlyöntikohteet;
 • arvaamattomuus tuo ison ripauksen jännitystä;
 • yllättävät kisatulokset tarkoittavat usein korkeita voittokertoimia;
 • talvisin maailmancup tarjoaa jatkuvasti vedonlyöntimahdollisuuksia.
Miinukset
 • ammuntojen ja suksien luisto tekee tulosten arvaamisesta vaikeampaa;
 • varsinkin erikoisvedoissa menestyminen vaatii lajituntemusta.

Hyödylliset vinkit ja trendit vedonlyöjien tiedettäväksi

Ampumahiihdon vedonlyönnissä menestyminen vaatii lajituntemusta, jota voi kartuttaa esimerkiksi kisoja katsomalla ja hankkimalla taustatietoja netistä. On tärkeää olla kärryillä urheilijoiden nykykunnosta ja erityisesti heidän menestystään eri kilpailuissa ja sääolosuhteissa.

Ota myös huomioon ampumataidon merkitys. Urheilijat, jotka ovat vahvoja ampujia, voivat kompensoida hiihtovauhdin puutteita. Päivän ammuntakunto antaa mahdollisuuksia live-vedonlyöntiin, sillä usein jos ammunta epäonnistuu yhdellä ammuntapisteellä, se tulee epäonnistumaan myös muilla pisteillä. Osa hiihtäjistä on myös parempia ammuntapisteelle tulossa, eli he osaavat tasata hieman pulssia ennen tarkkuutta vaativaa ammuntaa.

Tutustu myös kilpailun formaattiin ja reittiin, sillä jotkut urheilijat suoriutuvat paremmin tietyissä kilpailumuodoissa ja erilaisissa olosuhteissa. Joillekin hiihtäjille sopii esimerkiksi paremmin jyrkät hiihtoreitit, kun taas osa menestyy paremmin tasamaalla.

UKK. Usein Kysytyt Kysymykset