100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
Pelaa

Tennis vedonlyönti

Tennis, vedonlyontisivustot.tv

Tennis on vedonlyönnissä yksi kannattavimmista urheilulajeista, sillä tennisturnauksia järjestetään lähes päivittäin. Tämän lisäksi kaikista maailman urheilulajeista, on tennis yksi suosituimmista. Suurissa turnauksissa onkin mahdollista tienata paljon rahaa.

Lajia on helppo seurata kaupallisilla alustoilla. Suomessa on tämän lisäksi jo pitkään ollut menestyvää kaksinpeliä, sillä Emil Ruusuvuori on noussut ATP-rankingin sadan parhaan pelaajan joukkoon.

Vedonlyöntiä varten tennis on kuitenkin hyvin vaikea urheilulaji, sillä lukuisat tekijät vaikuttavat otteluiden, sekä turnausten tuloksiin. Pelialustat, pelaajatyypit, nykykunto, stressitasto ja jopa tulevat kilpailut voivat kaikki vaikuttaa pelin lopputulokseen.

Live-vedonlyönti

Live-vedonlyönnissä on tärkeää olla tarkkana, koska pelin kulku voi muuttua monta kertaa ottelun aikana ja jopa erien välillä. Vedonlyöjien avuksi on saatavilla runsaasti turnaus- ja pelaajakohtaista tietoa.

Live-vedonlyönnissä on hyvä pitää silmällä pelaajien henkistä ja fyysistä tilaa pelin ollessa käynnissä. Näihin merkkeihin ei kuitenkaan silti pidä ylireagoida, sillä joidenkin pelaajien taktiikkaan kuuluu yrittävää vaikuttaa kilpailijan peliin pelaamalla heikosti ottelussa. Ainakin mm Novak Djokovic ja Gael Monfils käyttävät tätä pelitaktiikkaa.

Yleisimmät virheet vedonlyönnissä ovat mainittu edellä. Tiettyihin tapahtumiin ei yleensä ole viisasta ylireagoida. Kannattaa olla erityisen varovainen, ettei anna liikaa painoarvoa altavastaajan voitolle ensimmäisellä kierroksella, kun pelataan massakentällä paras viidestä -järjestelmällä.

Ennen vedonlyöntiä on tärkeää ymmärtää tenniksen perusteet sekä pisteytysjärjestelmät, sillä ne eivät aina ole niin yksinkertaisia.

Lyönnit, pisteet ja muu sanasto

Tenniksen sanasto on kirjava. On sanoja, jotka kuvaavat pisteitä, lyöntejä ja pelin voittajia. Olemme luetelleet alle käytetyimmät tennistermit:

  • syöttöruutu – Syötön on osuttava kentän poikittaissivun etummaiseen neliöön, josta syöttö voidaan ottaa kiinni. Jos pallo saavuttaa kentän rajan kentän pinnalla, on syöttö hyväksytty.
  • ässä – Heitto tehdään ilman tuomarin lupaa. Ässällä tarkoitetaan läpisyöttöä, johon palauttaja ei pysty vastaamaan eli palauttaja ei osu palloon ja pallo tällöin menee vastustajan ohi. Tässä tilanteessa saa syöttäjä pisteen.
  • murtopallo – Murtopallolla tarkoitetaan pistettä, jonka jälkeen palauttaja voittaisi syöttövuoron.
  • murto – syöttäjän häviämä syöttövuoro.
  • pito – syöttäjän voittama syöttövuoro.
  • toinen syöttö – Syöttäjä tekee toisen syötön, jos ensimmäinen syöttö on ollut virheellinen. Esimerkiksi, jos syöttäjä ei saavuta verkkoa tai ei osu syöttöön. Jos syöttäjä ei onnistu toisessa syötössä, seurauksena on kaksoisvirhe, minkä vuoksi toinen syöttö tehdään yleensä varovaisemmin.
  • ”let” – Jos pallo osuu verkkoon ja tulee sen jälkeen syöttöalueelle, kyseessä on ”let”, joka tarkoittaa, että syöttö tehdään uudelleen.
  • kaksoisvirhe – Tämä on syöttö, joka ei ole tullut pelialueelle tai, joka on mennyt kahdesti ohi. Tässä tapauksessa pelaaja, jolle syöttö annettiin, saa yhden pisteen.
  • ”Holds to Love, Breaks to Love” – Jos syöttäjä jatkaa vuoroaan ilman vastustajan pisteitä tai pysäytys tapahtuu ilman syöttäjän pisteitä, sitä kutsutaan pitämiseksi tai tauoksi.

Tennisottelun ratkaisee se, kumpi pelaaja voittaa kaksi tai kolme sarjaa. Voittaaksesi erän sinun on voitettava kuusi peliä; sinun ja vastustajasi välisen eron on puolestaan oltava kaksi peliä. Jos ottelu on tasan 6-6, pelataan tie-break, jossa seitsemän pisteen ero ratkaisee voiton

Peli voitetaan neljällä pallolla, ja voittaja on se pelaaja, jolla on kaksi palloa enemmän kuin vastustajalla. Panostus siirtyy puolelta toiselle jokaisessa tasapelissä.

Tenniksen vedonlyöntimuodot

Ottelun ennustus: Jos ennustat ottelun voittajan oikein, sinut palkitaan bonuksella. Tämä on kaikista yksinkertaisin vedonlyöntimuoto, koska sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Game handicap – pelitasoitus: Tässä vedonlyöntimuodossa lasketaan yhteen ottelussa pelaajien voittamien pelien määrä. Vedonvälittäjä laskee pelaajien tasoitukset ennusteiden perusteella. Jos voitat +3,5 pelin tasoituksella altavastaajan, vastustajasi saa hävitä enintään kolme peliä.

Set handicap – erätasoitus: Ottelun voittaja ratkaistaan eräpelillä. Tasoituksella +1,5 paras kolmesta -järjestelmä tarkoittaa, että vedonlyöjän on voitettava vähintään yksi erä kilpailussa. Kun tasoitus on -1,5, ottelun on päätyttävä vedonlyöjän 2-0-voittoon.

Game winner – Tämän tyyppisen vedonlyönnin kohteena on kentän voittaja.

Set correct score – Tässä vedonlyönti menetelmässä lyöt vetoa käden lopputuloksesta.

Set betting – Luonnollisesti voit lyödä vetoa myös ottelun lopputuloksesta. Mahdolliset tulokset paras kolmesta -sarjassa ovat 2-0, 2-1, 1-2 ja 0-2. Mahdollisuudet paras viidestä -muodossa ovat 3-0, 3-1, 3-2, 2-’3,’l

Total games – Ottelun pelien kokonaismäärä on myös käyttökelpoinen vaihtoehto. Tämä on yleensä yli/alle-veto.

Live-tennis vedonlyönti tarjoaa runsaasti luovia mahdollisuuksia. Voit lyödä vetoa melkein jokaisesta tuloksesta, ja tarjolla on vetoja esimerkiksi seuraavasta katkaisupisteestä tai siitä, tuleeko viimeisessä sarjassa tie-break tai lisäpelejä.

Mitä tietoja vedonlyönnin ammattilaiset hyödyntävät tennis-vedonlyönnissä?

Pelialustat

Tennistä pelattavilla pelialustoilla on merkittävä vaikutus sillä pelaavien pelaajien mahdollisuuksiin. Erilaiset pelaajat hyötyvät erilaisista alustoista. Esimerkiksi suomalainen Emil Ruusuvuori on parhaimmillaan kovilla kentillä, kun yleensä taas parhaat koko peliä hallitsevat pelaajat ovat erinomaisia hitaalla massakentällä.

Yleensä nurmikentät ovat kaikista parhaimmillaan keväällä, ja tietyt kilpailut järjestetään yhä harvinaisemmalla nurmipinnalla, kun taas loppuvuodesta sisäturnauksissa suositaan kovia kenttiä.

Massakenttä

Massakenttä on tehty kumimaisesta massasta. Pelaajalla on oltava taitoa ja joustavuutta pelata hitaalla pinnalla. Koska tennispallon nopeus vähenee massakentän pinnalla, voimahyökkääjät eivät hyödy siitä. Massalla vaaditaan rullaavien lyöntien hyvää hallintaa.

Ranskan avoimet ovat kalenterin suosituin tennisturnaus, johon osallistuu vuosittain yli satatuhatta katsojaa. Rafael Nadal on kaikkien aikojen tunnetuin pelaaja, ja hän edustaa menestyneimmän pelaajan arkkityyppiä.

Kova kenttä

Kova kenttä on tehty joko betonista, asfaltista tai tekonurmesta. Kovalla alustalla peli on nopeampaa pelata ja pallo kimpoaa siitä huomattavasti korkeammalle ja helpommin, kuin massasta tehdyllä kentällä. Peli onkin siksi hektisempää ja syöttötarkkuudesta tulee pelin kannalta ratkaisevaa. Toisin kuin massalla, kovia lyöntejä lyövä hyötyy kovasta pinnasta, koska lyönnit ovat vaikeampia.

Kovia kenttiä käytetään Australian ja US Open -tenniskilpailuissa. Pete Sampras on kuuluisa erinomaisuudestaan kovilla kentillä.

Nurmikenttä

Nurmipinta on pelaajille hankala, sillä muun muassa sää vaikuttaa nurmeen pelialustana. Kova syöttö nurmella on myös pelaajalle haastava. Nurmikentällä pallo pomppii matalammalle kuin tavallisilla kentillä, joten alivoimapallosta on hyötyä.

Tunnetuin nurmikenttätapahtuma on Wimbledon, jossa Roger Federer on voittanut eniten turnauksia.

Ranking-lista

Miesten tenniksessä luokitellaan pelaajat viikoittain ATP-rankingiin (Association of Tennis Professionals). Naisten pelaajilla puolestaan on WTA (Women’s Tennis Association) -ranking listansa. Rankingit päivitetään molempien sukupuolten osalta viikoittain.

Saamiesi sijoituspisteiden määrä määräytyy sen mukaan, kuinka pitkälle etenet kilpailussa. Ranking-pisteiden määrä vaihtelee turnauksen tason mukaan, ja eniten pisteitä annetaan Grand Slam -tapahtumissa. Turnauspisteet ovat ainoastaan vuoden ajan voimassa. Pelaajan liikkuminen rankingpisteissä on helppo tapa arvioida hänen kehitystään.

Kilpailuluetteloa pidetään koko vuoden ajan, jotta voidaan paremmin havainnollistaa pelaajan asema kentällä. Jokaisesta kaudesta pidetään erillistä kilpailuluetteloa, jotta kyseisen vuoden tasosta saadaan selkeämpi kuva. Jokainen pelaaja aloittaa kilpailuluettelon aina nollapisteillä kunkin kauden alussa.

Pelaajan kunto

Jos olet häviöllä, katso viimeaikaisia turnausvoittojasi ja mieti, onko aika aloittaa alusta. Tämäkään ei kuitenkaan aina välttämättä ole oikea ratkaisu, sillä jatkuvat häviöt turnauksissa voivat johtaa siihen, ettei otteluvoittoja synny ja silloin väsymys, sekä muut tekijät voivat estää etenemisen.

Pelaajatyypit

Tenniksen vedonlyönnissä voit yrittää saada etulyöntiaseman tutkimalla, kuinka pelaaja yleensä pärjää tietyntyyppisiä vastustajia vastaan. Kovaa lyövät pelaajat, kovaa ylä- tai alakierrosta pelaavat pelaajat, suoria lyövät pelaajat ja teknisesti taitavasti temppuilevat pelaajat ovat kaikki esimerkkejä.

Luvut vaihtelevat alustoista riippuen. Jos sinulla on aikaa katsoa paljon tennistä, eikä vain pitää silmällä tilastoja, on sinulla suurempi mahdollisuus voittaa. Asiantuntijoiden kommentit tärkeimmistä turnauksista ovat myös täynnä tietoa, jotka voivat auttaa sinua saamaan yliotteen pelimarkkinoilla.

Pelaajien H2H-ennätykset puhuvat tietysti puolestaan, muttei silti kannata luottaa pelkkiin vanhojen otteluiden tuloksiin, sillä pelaajien taitotaso, sekä kunto voivat lyhyessä ajassa vaihdella huomattavasti. Lisäksi koska H2H-tilastoja on hyvin helppoa analysoida, näkyy niiden vaikutus hyvin helposti vedonlyöntikertoimissa.

Tilastot

Tenniksessä käytettävien tilastojen määrä on hyvin valtava. Kunkin pelaajan tärkeimpiin tietoihin kuuluvat syöttöön liittyvät tilastot, kuten esimerkiksi syöttönopeus, sekä syötöissä onnistuminen. Myös pelaajan syöttöjen vastaanotto on tilastojen keräämisen kannalta oleellista, samoin kuin syöttövuorojen osuus.

Tapahtuman edetessä turnaustilastoista saadaan lisää tärkeitä tietoja. Voit saada lisätietoa tapahtumapaikan sopivuudesta pelaajallesi tarkastelemalla aiempia voittoja tai mokia. Kannattaa huomata, että vaikka kovat kentät voidaan jakaa moniin luokkiin, nykyään on olemassa lukuisia eri nopeuksia, ja jopa käytettyjä palloja.

Missä voin lyödä vetoa tenniksestä?

Tennis on yksi suosituimmista lajeista vedonlyöntisivustoilla. Tennikseen liittyvät vedonlyöntibonukset ovat loistava tapa säästää rahaa ja saada lisätäytettä pelikassaan.

Kun pelaat uhkapelejä, muista kuitenkin aina ensin lukea vedonlyöntisivustojen ehdot. Jotkut vedonvälittäjät esimerkiksi vaativat vain yhden lyönnin pelaamista ennen kuin he julistavat ottelun luovutetuksi, kun taas toisissa on pelattava ottelu loppuun, jotta vedot eivät mitätöityisi.

UKK. Usein kysytyt kysymykset