100 % tervetuliaisbonus 200 € asti
Pelaa

Jääkiekko vedonlyönti

Jääkiekko, vedonlyontisivustot.tv

Jääkiekko on Suomen ylivoimaisesti suosituin, sekä seuratuin urheilulaji, joka näkyy myös suomalaisten vedonlyönnissä. Jääkiekko onkin jo hyvin pitkään ollut yksi suosituimmista tai jopa suosituin urheilulaji suomalaisten vedonlyöjien keskuudessa.

Sijoitus Vedonlyöntisivusto Rating Bonus Lunasta bonus
1
4.8/5
Bonus: Tervetulobonus jopa 200 €Tervetulobonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
2
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonuksen aina 100 € asti tai 25 euron ilmaisvedon
PelaaLue arvostelu
3
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonusta aina 100 € asti
PelaaLue arvostelu
4
4.5/5
Bonus: Tervetuliaisbonus: riskittömässä vedossa on 20 €
PelaaLue arvostelu
5
4.8/5
Bonus: Tervetuliaisbonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
6
4.5/5
150 % Tervetulobonus jopa 100 € asti
PelaaLue arvostelu
7
4.8/5
Bonus: 100 % talletusbonus 200 € asti
PelaaLue arvostelu
8
4.5/5
Kilpailukykyiset kertoimet
PelaaLue arvostelu
9
4.5/5
Bonus: 100 % Tervetuliaisbonus jopa 200 €
PelaaLue arvostelu
10
4.5/5
Bonus: 100 % Tervetuliaisbonuksen aina 100€ asti
PelaaLue arvostelu

 

Jääkiekon pääsarjat ja turnaukset

Olemme koonneet listan maailman suurimmista jääkiekkoturnauksista sekä maailman vaikeimmista jääkiekkoliigoista. Suomessa jääkiekon ystävät voivat nauttia suomalaisesta kosketuksesta lajiin lähes joka päivä, johtuen lajin suosiosta maassa. Suomessa kilpaillaan monissa eri jääkiekkoliigoissa, ja monet niistä on nimetty merkittävien henkilöiden mukaan. Suomalainen vedonlyönti nousee aina isojen jääkiekkokisojen aikaan hyvin suosituksi. Erityisesti jääkiekon mm vedonlyönti on supersuosittua.

Jääkiekon MM-kisat 2022

Suomessa järjestettiin keväällä 2022 jääkiekon MM-kisat! Turnauksessa leijonat pelasivat kotiottelunsa Tampereella uudella Nokia Areenalla, jossa pelattiin myös mitalikierrokset. Helsinki isännöi toista lohkovaihetta. Kanada voitti Vuoden 2021 kisoissa Kanava voitti kultaa Suomea vastaan kukistamalla tämän finaalissa, mutta näissä kisoissa Suomi päihitti Kanadan ja voitti maailmanmestaruuden.

Liiga (ent. SM-liiga)

Kotimainen Liiga, eli entinen SM-liiga on nykyisin Suomen suosituin jääkiekkoliiga. Liiga-kausi 2021-22 alkoi syyskuussa 2021, ja mestaruus jaettiin toukokuussa 2022.

Suomalaisille Liiga on toinen erittäin odotettu vedonlyöntisarja. Lähes kaikki sivustot tarjoavat hyviä kertoimia ainakin yhdelle jääkiekon huippusarjoista.

Euro Hockey Tour

Euro Hockey Tour (EHT) on jääkiekkokiertue, joka järjestetään neljä kertaa vuosittain. EHT tarjoaa mahdollisuuden seurata maajoukkueiden pelejä kahdesti. EHT:ta on pelattu nykyisessä muodossaan vuodesta 1996 lähtien. Se alkoi vuonna 1996, ja siinä pelaavat Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tšekin A-maajoukkueet.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut, jotka järjestetään joka vuosi toukokuussa, ovat lajille merkittävä tapahtuma. EHT-ottelut tarjoavat mahdollisuuden kokeilla erilaisia maajoukkuekokoonpanoja, joissa käytetään pelaajia eri puolilta maailmaa (Liiga, KHL, SHL). Lopullinen vuoden 2022 MM-kisojen maajoukkue valitaan näiden kokeilujen tuloksena.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2022

Kanadassa oli tarkoitus järjestää vuoden 2022 nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut. Koronapandemian vuoksi kisoja jouduttiin kuitenkin tällä kertaa lykkäämään. Vielä ei tiedetä, yritetäänkö kisoja järjestää uudelleen esimerkiksi vuonna 2022.

Kuukauden kestävät juhlallisuudet alkavat yleensä joulupäivänä ja huipentuvat MM-finaaliin uudenvuodenaattoa edeltävänä iltana. Suomi on vihdoin pääsemässä sinuiksi MM-kisojen kanssa, jotka on nyt tunnustettu myös kotimaassa, jossa niitä seurataan samaan tapaan kuin miesten MM-kisoja.

Jääkiekon U18 MM-kisat 2022

Vuonna 2022 järjestetään alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat Saksassa. Vuoden 2021 tapahtuma peruttiin koronapandemian vuoksi. Turnaus käytiin huhtikuussa ja Suomi sijoittui kolmanneksi.

Naisten jääkiekon MM-kisat 2022

Vuoden 2022 naisten MM-kisat järjestetään elo- syyskuussa Tanskassa. Vuoden 2021 kisat järjestettiin Kanadan Calgaryssa elokuun lopussa, ja Kanada voitti lopulta mestaruuden finaalissa Yhdysvaltoja vastaan.

Suomen Naisleijonat sai kisoissa pronssia. Suomi oli koko turnauksen ajan voittamaton lukuun ottamatta kärkikaksikkoa, Kanadaa ja Yhdysvaltoja. Puolivälierissä se onnistui voittamaan jälleen Yhdysvallat, mutta kolmannessa loppuottelussa Sveitsi löi sen. MM-jääkiekko vedonlyönti on naisten kisoissakin suosittua, vaikka se ei miesten kisojen tasolle vedonlyöntimäärissä ylläkään.

NHL

National Hockey League, joka tunnetaan myös nimellä NHL, pidetään maailman suosituimpana jääkiekkoliigana, ja sen vuoksi sen vedonlyöntivolyymi on maailmanlaajuisesti suurin kaikista jääkiekkoliigoista. NHL-kausi kestää yleensä loppusyksystä alkukevääseen, ja ensi vuoden kausi on identtinen.

KHL

Syksy-kevät KHL-jääkiekkosarja alkaa syksyllä ja kestää alkukevääseen asti. Suomalaisjoukkue Helsingin Jokerit, jota johtaa NHL-legenda Jari Kurri, tekee paluun. .

SHL

SHL-kausi 2021-22 jatkuu syyskuussa. Vaikkei Ruotsin ylin liiga ole samalla tavalla yhtä suosittu Suomessa kuin muissa maissa, se on silti ollut vedonlyöjille hyvin tuottoisa sarja jo vuosia. Ennen kaikkea vuodesta 2016 lähtien SHL:n ilmaisen suoratoistopalvelun avulla on voinut seurata SHL:n pelejä helposti.

Mestis

Suomessa Mestis on jääkiekkosarjoista toiseksi korkein. 20-vuotisjuhliaan keväällä viettäneessä Mestiksessä on edelleen 14 pelaavaa seuraa kaudella 2021-22. Mestaruuttaan puolustaa tällä kaudella Imatran Ketterä. Moni Mestiksen pelaaja haluaa jatkaa uraansa ja heille vauhtia on paljon myös tarjolla.

Mestistä on pitkään pidetty Suomen viihdyttävimpänä jääkiekkosarjana. Mestis on kiinnittänyt myös uhkapelaajien huomion, sillä aktiivinen seuraaminen ja sarjan tuntemus tarjoavat ammattivedonlyöjille mahdollisuudet mukaviin voittoihin.

 

Jääkiekkovedonlyönti – tärkeimmät vinkit

Seuraavaksi käymme läpi, miten voit taata, että vedonlyöntisi kannattaa, ja keskitymme jääkiekkoon. Vedonlyönnin peruslakien ja -standardien lisäksi aloittelijan on kuitenkin hyvä muistaa seuraavat säännöt, sekä ohjeet: säilytä terve pelikassa, pidä kaikesta tarvittavasta kirjaa, älä kieroile (äläkä myöskään pelaa päihtyneenä), sekä käytä myös aina markkinoiden parhaita kertoimia.

Jääkiekkovedonlyönnissä on joitakin perusasioita, joiden avulla voit välttää virheitä. Jääkiekkovedonlyönnin säännöt löytyvät jääkiekkovedonlyönnin yleisoppaasta, johon olemme aiemmin linkittäneet. Kannattaa myös vilkaista nettivedonlyöntiä käsittelevää artikkeliamme, jossa käymme läpi vedonlyönnin perusperiaatteet yksityiskohtaisemmin.

Älä lyö vetoa vain 1×2- kohteista!

Suomalaiset pelaajat tunnetaan 1×2-kansana, mikä viittaa siihen, että suurin osa panoksista asetetaan varsinaisen pelin perinteiseen lopputulokseen. Asiantunteva pelaaja hyödyntää tämän lisäksi myös erilaisia vedonlyöntimenetelmiä. Jääkiekko vedonlyönti tarjoaa monia muitakin vaihtoehtoja pelaamiseen.

Over/under-vedot, moneyline-vedot ja tasoitusvedot ovat suosittuja jääkiekkoilijoiden keskuudessa. Tasoitusvedot ovat myös harkitsemisen arvoisia, mutta kuitenkin mieluummin suosimme plus- kuin miinus tasoitusvetoja.

Alle/yli -kohteet

Alle ja yli -vedot, jotka tunnetaan myös nimellä under and over -vedot, ovat yksi menestyvän vedonlyöjän suosituimmista vedonlyöntityypeistä. Yli/alle 4,5 tai 5,5 maalia on tyypillisin NHL-vedonlyöntilinja.

Tehtyjen maalien määrään vaikuttaa monet tekijät, kuten maalivahdit, jään herkkyys, erityisolosuhteet, laukausten määrä ja pelin merkitys.

 • Maalivahdit, jotka pitävät maalinsa tyhjänä, laskevat ottelun maalieroa, kun taas holtittomat maalivahdit nostavat sitä.
 • Jääkiekkojoukkueet, joiden pelaajisto on jääherkkä, pelaavat otteluita, joissa keskimääräinen maalimäärä on suurempi, kun taas kurinalaiset joukkueet pelaavat otteluita, joissa keskimääräinen maalimäärä on pienempi.
 • Tämän seurauksena tavoitteiden merkitys kasvaa merkittävästi, kun taas odotukset laadukkaista YV-kyvyistä vähenevät.
 • Tavoitteisiin kohdistuvat odotukset vähenevät heikkojen AV-kykyjen vuoksi ja odotukset laadukkaiden AV-kykyjen osalta kasvavat.
 • Sinun ei kannata keskittyä liikaa lyöntitilastoihin, mutta ne voivat auttaa sinua hahmottamaan, mitä pelissäsi pitäisi parantaa.
 • Pidemmät ottelut vievät enemmän peliaikaa, ja ottelun maalinteon todennäköisyysarvo laskee panosten kasvaessa.

Maalien määrä on aina otettava huomioon vedonlyönnissä, vaikka et olisikaan yli- tai alivedossa, sillä maalien todennäköisyysarvo vaikuttaa myös esimerkiksi tasapelin todennäköisyyteen ja tasoitusmaalien kannattavuuteen.

Moneyline-kohteet

Jääkiekkoliigassa tehtyjen maalien määrä on pitkällä aikavälillä laskenut varsin huomattavasti. Tasapelit ovatkin yleistyneet niiden todennäköisyyden kasvaessa. Kun tasapelin vaara nousee, kannattaa ottaa enemmän käyttöön moneyline-kohteita.

Kun pudotuspelit alkavat, haluat varmistaa, että nämä pelaajat eivät ole loukkaantuneet. Koska he eivät kuitenkaan ole yhtä hallitsevia asemissaan, kuin kansainvälisesti pelatessaan, on tärkeää, etteivät he pahenna vaivojaan, jotka saattavat pahentua pitkän kauden aikana. Pudotuspeleissä tämä seikka on erityisen tärkeä.

Yleisesti ottaen suosittelemme pelaamaan erilaisia Moneyline -kohteita 1×2-kohteiden sijaan, jos ottelun arvo on alhainen. Korkean pistemäärän otteluissa tasapelin vaara on pienempi, ja 1×2-taktiikka on helppo toteuttaa.

Tasoituskohteet

Vältä negatiivista tasoitusta!

Suosikkijoukkueen kohdalla kahden maalin voiton pelaaminen ”he tekevät vielä yhden maalin” -asenteella on yksi yleisimmistä virheistä, joita aloittelevat jääkiekkovedonlyöjät tekevät. Lopulta voit menettää huomattavan summan rahaa ajattelemalla näin.

Jääkiekossa kahden maalin voitto ei ole niin epätavallista kuin useimmat uskovat. Tämä johtuu siitä, että joukkueet eivät pyri voittamaan peliä kahdella maalilla pelkästään voittaakseen ottelun. Loppujen lopuksi tyhjään maaliin on harvoin enää mahdollisuuksia. Usein on kannattavampaa heittää korkealla mailalla vastustajaa kohti.

Voittanut jääkiekkoseura on siis taipuvainen puolustamaan yhden maalin johtoaan sen sijaan, että se tavoittelisi kahden maalin etumatkaa. Tämän seurauksena onnistunut vedonlyöjä syystäkin harkitsee hyvin tarkkaan aina ennen kuin asettaa tasoitusvedon suosikkijoukkueelleen (-1 tai -1,5).

Positiviinen tasoitusveto kannattaa!

Jos käännät edellisen ajatusleikin täysin päälaelleen, huomaat, että jos suosikkisi pelaaminen käyttämällä negatiivista tasoitusta ei ole kannattavaa, huomaat kuitenkin, että altavastaajan pelaaminen käyttämällä positiivista tasoitusta on!

Otteluissa, joissa on vähän maalipaikkoja, on vielä tärkeämpää pelata altavastaajana ja ottaa tasapeli. Vaikka suosikkijoukkue olisikin huomattavasti parempi, ei aina ole tavoitteena voittaa vastustajaa. Johdettaessa yhdellä, kahdella tai kolmella maalilla monet suosikit säilyttävät mielellään etunsa.

Tämän pelin sääntöjen vuoksi on järkevää pelata altavastaajia tasoituksella. Voit saada +2,5 tai +3,5 tasoitusta altavastaajan vedonlyöntiin hyvillä kertoimilla vain harvoin.

Jääkiekon MM-kisat ovat hyvä esimerkki tästä ilmiöstä. Ero parhaiden maiden ja pienempien maiden välillä on pienentynyt. Tanskan tai Saksan kaltaisille joukkueille voidaan MM-kisoissa antaa kuuden tai jopa seitsemän maalin tasoitus.

Älä kiinnitä liikaa huomiota yksittäisiin loukkaantumisiin

KHL:ssä ja NHL:ssä vedonlyöjät ylireagoivat usein yksittäisiin sairastapauksiin. Toki avainpelaajan menetyksellä on vaikutusta, mutta se ei ole aina ratkaisevaa. Loukkaantumisuutisissa markkinat ovat säännöllisesti ailahtelevaisemmat kuin niiden pitäisi olla.

Ota huomioon, onko poissaolo todella merkittävä menetys joukkueelle (yksittäisessä pelissä). Jos seuralla on vain yksi selkeä maalivahti ja hän lähtee, hänen lähtönsä on kriittinen. Toisaalta huippumaalintekijän poissaoloa ei vielä oteta yhtä vakavasti.

Jääkiekko on siirtymässä yksilökeskeisestä toiminnasta joukkuekeskeiseen toimintaan. Siksi on ajanhukkaa olla liian tunteellinen loukkaantumisista. Joukkuekokonaisuus on paljon merkittävämpi asia kuin yksittäisten pelaajien fyysinen kunto.

Huomioi motivaatiotekijät

Motivaatioteemoja arvioidaan jääkiekossa samalla tavalla kuin urheilussa yleensä. Erääseen seikkaan on kuitenkin kiinnitettävä erityistä huomiota: pelien lukumäärään.

Jääkiekon kotimaan liigan pelien määrä on kasvanut huimaa vauhtia. NHL:n runkosarja kestää 82 ottelua. Myös KHL:ssä on pitkä runkosarja. Tämä vaikuttaa merkittävästi motivaatioon, koska joukkueiden ei ole enää pakko voittaa jokaista ottelua.

Huippujoukkueet saattavat yskähdellä kauden alussa, ja parhaat joukkueet saattavat keskittyä tässä vaiheessa kautta pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikkaa jahtaavat joukkueet sen sijaan janoavat pisteitä ja usein juuri alkuvaiheessa heikoimmin menestyvät joukkueet yllättävät syksyllä.

Kannattaa aina miettiä joukkueen tavoitetta, kun se lähtee taisteluun. On myös tärkeää muistaa, että kotona motivaatio on tyypillisesti korkeampi, koska joukkue ei halua tuottaa pettymystä omalle kotiyleisölleen.

Kertaus: Jääkiekkovedonlyönti ohjeet

 1. Lyö vetoa eri kohteistä
 2. Arvioi aina voimasuhteiden lisäksi ottelun maaliennustetta
 3. Varo suosikin negatiivisia tasoituskohteita
 4. Älä ylireagoi loukkaantumisiin
 5. Kiinnitä huomiota pelaajien motivaatioon

 

Live vedonlyönti jääkiekosta

Jääkiekko on varmasti yksi suomalaisten vedonlyöjien suosituimpia kohteita, sillä jääkiekko tarjoaa runsaasti viihdettä ja jännitystä. – Samalla erilaisia otteluita on meneillään lähes ympäri vuoden aina SM Liigasta NHL -otteluihin, unohtamatta jääkiekon maailmanmestaruus kilpailuja keväisin. Tyypillisesti jääkiekon live vedoissa voidaan lyödä vetoa seuraavasta jäähystä, maalintekijästä sekä erän tuloksesta. Nopeatempoinen jääkiekko tarjoaa runsaasti jännitystä, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti ja samalla myös kertoimet voivat kääntyä täysin päinvastoin. Live vedot soveltuvat hyvin niille vedonlyöjille, jotka nauttivat otteluiden seuraamisesta. Ottelun seuraamisen aikana vedonlyöjät pyrkivät päättelemään ottelun aikaisten tapahtumien aiheuttamat seuraukset, eli niiden vaikutukset ottelun lopputulokseen. Esimerkiksi ottelun alussa heikkona pidetty joukkue voikin ottelun edetessä nousta johtoon, jolloin kertoimet vaihtuvat ja myös ottelun odotukset muuttuvat.

 

Parhaat vedonlyöntisivustot jääkiekkovedonlyöntiin

Jääkiekkovedonlyönti ei ole maailmalla yhtä suosittua, kuin jalkapallovedonlyönti, mutta Suomessa se on sitäkin suositumpaa. Siksi monet suomalaiset pelitoimistot ja suomalaisten suosimat ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat suuren valikoiman jääkiekkokohteita ja -kertoimia. Vedonlyönti jääkiekko-kohteista tulee varmasti jatkossakin olemaan suomalaisten suosiossa.

Parhaat vedonlyöntisivustot jääkiekkoa varten on lueteltu tällä sivulla. Toivotamme lukijoillemme antoisia pelihetkiä jääkiekon parissa!

UKK. Usein kysytyt kysymykset